Algemeen

Koffiecups zijn steeds populairder en dít is waarom

Koffiebonen, gemalen koffie, pads of cups: je hebt een groot aanbod om uit te kiezen wat betreft type koffie. Koffiecups zijn de laatste jaren flink gegroeid in populariteit. Misschien vraag je je af: wat zijn nu eigenlijk de voordelen van koffiecups? Lees verder voor meer informatie.

Gemak

Als je zo min mogelijk moeite wilt doen bij de bereiding van een kop koffie, zit je goed met koffiecups. Het is namelijk heel eenvoudig om deze koffie te maken! Vul het waterreservoir en stop een cup in het apparaat, druk op het knopje, en de koffie staat ongeveer direct voor je klaar. Haal je normaliter vaak koffie to go? Dan is het ideaal om over te stappen op koffiecups – want het stuk gemak blijft centraal staan. Maar eigenlijk kan iedereen meer gemak in huis wel goed gebruiken.

Snelheid

Het is niet alleen simpel om je koffie te maken, het gaat ook nog eens heel snel. In een aantal seconden tijd is het bakje koffie gereed, waarna je het meteen kunt drinken. Dit gaat sneller dan bij bijvoorbeeld een filterkoffiezetapparaat.

Verschillende smaken

Verschillende smaken

Naast gemak en snelheid heb je ook nog eens de keuze uit heel veel verschillende smaken. Allereerst zwarte koffie, zoals espresso of filterkoffie. Maar er is nog meer om aan te denken. Zo vind je bij Dolce Gusto smaken als cortado, flat white en cappuccino. Ga op zoek naar jouw ideale smaak, of wissel dit juist steeds af. Je kopje koffie is op die manier nooit saai. Ook handig: iedereen in het huishouden die koffie drinkt, kan een eigen favoriete smaak uitkiezen. Je hoeft immers alleen maar het cupje naar wens te pakken bij de bereiding van de koffie. Je hoeft daarbij niet steeds eerst een hele zak koffiebonen of gemalen koffie op te maken voordat er weer eens een nieuwe smaak kan worden aangebroken. Nu kun je juist per kopje koffie afwisselen, mocht dit je wens zijn.

Mooie, moderne koffiezetapparaten

De meeste koffiezetapparaten voor koffiecups kennen een fraaie, moderne look. Dat is natuurlijk ook wat waard! Het koffiezetapparaat staat immers vaak in het zicht, midden op het aanrecht bijvoorbeeld. Dan kan het maar beter een mooi plaatje zijn. Of richt zelfs een heel koffiehoekje in, om het apparaat een nog betere plek toe te kennen. Verder gaat het om innovatieve apparaten, die lang meegaan en waar koffie van een goede kwaliteit uit komt.

Perfecte hoeveelheid

Er zijn ook veel mensen die overstappen op koffiecups omdat dit de perfecte hoeveelheid koffie geeft. Een koffiecup is bedoeld voor precies een kopje. Je houdt dus niet steeds koffie over, en je loopt ook niet tegen het probleem aan dat er net niet genoeg koffie is. Eigenlijk draagt dit ook weer bij aan het stukje gemak, waar we het hierboven al over hadden. Dat niet alleen, de verhoudingen zijn tevens perfect in balans. Loop je er met een regulier koffiezetapparaat tegenaan dat je te veel water of juist te veel koffie gebruikt? Dat komt de smaak van de koffie niet ten goede. Met koffiecups is ook dit probleem verleden tijd, omdat je zelf niet meer hoeft na te denken over de verhouding.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button