Wonen & Lifestyle

Een inloopdouche installeren: wat je moet weten

Heb je voldoende ruimte in je badkamer over? En wil je graag een ander soort douche in je badkamer hebben? Dan is het aan te raden om naar een inloopdouche te kijken. Met een inloopdouche geniet je niet alleen van veel gemak, maar ook van de nodige ruimte rondom je. Bovendien biedt een inloopdouche ene prachtige uitstraling; het is al met al een geweldige aanwinst voor in je badkamer!

Ook bij een inloopdouche moet je met een paar zaken rekening houden. Zo moet je op zoek gaan naar een goede douchekop en moet je de inloopdouche (laten) installeren. Ben je van plan om de inloopdouche zelf te installeren? Onderstaande zaken zijn zaken waar je absoluut van op de hoogte moet zijn.

De ondervloer moet niet volledig vlak zijn

Bij een inloopdouche speelt de ondervloer een cruciale rol. De ondervloer moet namelijk niet volledig vlak zijn. Als je wél voor een volledig vlakke ondervloer kiest, zal het water de rest van je badkamer in stromen. Je moet daarom voor een kleine helling bij de ondervloer zorgen.

Maar, je hebt uiteraard ook nog met de douchewanden te maken. De douchewanden moet je wel op een rechte ondervloer plaatsen. Doe je dat niet? Dan is de bovenzijde van de douchewanden niet gelijk aan elkaar. Dat is uiteraard geen gezicht.

De zijkanten van de ondervloer moeten daarom wél volledig vlak zijn. Naar het doucheputje toe moet de ondervloer echter op één of andere manier iets aflopen.  Houd hier goed rekening mee bij de voorbereidingen.

Je hebt een waterleiding nodig

Om een inloopdouche te kunnen installeren, heb je uiteraard een waterleiding nodig. Komt de inloopdouche op dezelfde plek als je huidige douche? Dan is dit waarschijnlijk geen al te groot aandachtspunt. Ga je echter de totale indeling van je badkamer aanpassen? Dan is het wel heel belangrijk om goed naar de waterleiding te kijken. Grote kans dat er nog geen waterleiding ligt op de plek waar je de inloopdouche wilt installeren.

Je hebt veel attributen nodig

Je hebt veel attributen nodig

Als je een inloopdouche wilt installeren, heb je hier veel attributen voor nodig. Zo moet je niet alleen het juiste gereedschap hebben, maar ook de juiste benodigdheden voor de douche zelf. Bij een inloopdouche bestellen, moet je heel goed naar de meegeleverde items kijken.

Wat krijg je precies meegeleverd bij de inloopdouche? En wat moet je verder zelf nog regelen? Denk hierbij aan de douchekraan, de douchewanden, de vloertegels, de wandtegels, een stabilisatiestang en een doucheslang. In een normale inloopdouche vind je vrij veel attributen; ga daarom goed na welke spullen je zelf nog los moet bestellen/regelen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button