Wouter Weylandt overleden na val in de Giro d’Italia

Wouter Weylandt overleden na val in de Giro d'Italia

na val in de Giro d'Italia

2011 – De Belgische wielrenner Wouter Weylandt kwam zwaar ten val tijdens een afdaling in de Giro d’Italia waardoor hij op slag dood was. Wouter Weylandt werd maar 26 jaar oud.

Wouter Weylandt werd geboren op 27 september 1984 in Mezzanego. Hij begon al op jonge leeftijd met  en hij werd in 2004 professioneel wielrenner.

De Giro d’Italia stond al langer bekend als gevaarlijk door het vaak slechte wegdek en de kronkel weggetjes. Tijdens de fatale etappe kwam Wouter Weylandt ten val doordat hij waarschijnlijk met zijn trapper een muur zou hebben geraakt. Hierdoor vloog Weylandt meters door de lucht en landde hij op zijn gezicht en schoof nog enkele tientallen meters over het asfalt.

Hulpdiensten waren snel ter plaatse en er werd nog geprobeerd om hem te reanimeren maar dat mocht helaas niet baten. Weylandt bleek na autopsie direct te zijn gestorven door de gevolgen van een schedelbreuk.

Wouter Weylandt zijn uitvaart werd onder grote media aandacht gevolgd in de Sint-Pieterskerk te Gent waar ook enkele duizenden mensen buiten op schermen konden mee kijken. Weylandt liet zijn vijf maanden zwangere vriendin achter.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*