Santiago Bernabeu overleden

– De oud-speler en zittend voorzitter van overleed op 82-jarige leeftijd, gedurende het WK in Argentinië. Hij was tevens één van de grondleggers van de Europa Cup 1.

Santiago Bernabéu werd geboren op 8 juni 1895 in Almansa, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Madrid. Op veertien jarige leeftijd speelde Bernabéu bij het jeugdteam van Real Madrid, waar hij op zijn zeventiende zijn debuut in het eerste elftal maakte.

Hij speelde tot 1927 voor Real Madrid, de tweede club van de Spaanse hoofdstad, en scoorde ruim 200 doelpunten. Santiago Bernabéu werd directeur en later trainer van de club. Na de Spaanse burgeroorlog keerde hij terug bij zijn oude liefde en bouwde samen met het bestuur de club vanaf de grond af aan weer op.

In 1943 werd Santiago Bernabéu gekozen tot voorzitter, iets wat hij tot zijn dood zou blijven. Onder zijn leiding groeide Real Madrid uit tot de grootste club van en Europa. Er kwam er een groot nieuw stadion en in 1956 won de club de eerste Europa Cup 1, een toernooi dat mede door Bernabéu tot stand was gekomen.

Santiago Bernabéu was 35 jaar lang de president van Real Madrid en in die periode won de club zestien landskampioenschappen, zesmaal de Spaanse beker, zesmaal de Europa Cup 1 en eenmaal de wereldbeker.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*