Sport

Rene Lacoste overleden

Rene Lacoste overleden
Rene Lacoste overleden

12 oktober 1996 – De beroemde tennisser en mede-oprichter van het kledingmerk Lacoste overleed in zijn woonplaats Saint-Jean-De-Luz. René Lacoste won tijdens zijn carrière zeven Grand Slam titels in het enkelspel.

René Lacoste werd op 2 juli 1904 in Parijs geboren. Omdat hij problemen had met zijn gezondheid, besloten zijn ouders gedurende René zijn tienerjaren te verhuizen naar het platteland. In deze tijd kwam hij ook voor het eerst in aanraking met tennis. Hij blijkt talent en doorzettingsvermogen te hebben.

Op 17-jarige leeftijd speelde Lacoste zijn eerste wedstrijd op Wimbledon. Al snel werd hij één van de beste spelers in Frankrijk. Tijdens de Davis Cup wedstrijd in 1919 kreeg hij de bijnaam krokodil, het logo van zijn latere kledingmerk.

René Lacoste won in 1925 zijn eerste Grand Slam, Roland Garros. Datzelfde jaar wist hij ook Wimbledon te winnen. In totaal won Lacoste driemaal Roland Garros, tweemaal Wimbledon en tweemaal de US Open.

Tijdens zijn carrière ontwikkelde Lacoste het tenniskanon en verbeterde hij de grip van zijn racket. In 1930 stopte hij met tennissen. Zijn gezondheid liet het niet toe en hij richtte zich vervolgens op het zakenleven. In 1933 richtte hij samen met Andre Giller La Chemise Lacoste op. Het kledingmerk ontwierp de eerste polo en werd mateloos populair. Daarnaast bleef Lacoste innovaties, zoals een metalen racket, introduceren in de tennissport.

René Lacoste was getrouwd met Simone de la Chaume met wie hij vier kinderen kreeg. Hij werd 92 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button