Sport

Olympische Spelen Antwerpen 1920

Olympische Spelen Antwerpen 1920
Olympische Spelen Antwerpen 1920

20 april 1920 – De zevende moderne Olympische Spelen werden tussen 20 april en 12 september 1920 gehouden in het Belgische Antwerpen. Er deden 29 landen mee aan de eerste Olympische Spelen na de Eerste Wereldoorlog.

Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Oostenrijk en Turkije werden in verband met hun activiteiten in de Eerste Wereldoorlog niet uitgenodigd. Polen en Rusland hadden door de oorlog veel schade en schulden en deden daarom ook niet mee.

De in 1914 door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ontwikkelde vlag van de Spelen werd in Antwerpen voor het eerste gehesen. Aan de Olympische Spelen van 1920 deden 2600 mannen en 76 vrouwen mee.  

De Olympische Spelen in Antwerpen trokken maar weinig publiek. Er werden zeer hoge entreeprijzen gevraagd en ook het zeer slechte weer speelde parten bij de opkomst van de toeschouwers.

De Amerikaanse delegatie pakte 41 gouden medailles, Zweden pakte er 19 en Engeland veroverde 15 gouden plakken. België werd vierde in het medailleklassement met 14 gouden medailles. Nederland veroverde 4 gouden medailles, twee zilveren en vijf bronzen.

De Italiaan Nedo Nadi won vijf van de zes schermonderdelen. Oscar Swahn won op 72-jarige leeftijd een medaille bij het schieten, wat hem de oudste medaillewinnaar ooit maakte. België won het voetbaltoernooi nadat de Tsjechische tegenstander boos van het veld gelopen was.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button