Sport

Lance Armstrong wint Tour de France 1999

Lance Armstrong wint Tour de France 1999
Lance Armstrong wint Tour de France 1999

25 juli 1999 – De Amerikaan die net hersteld was van kanker wist de Ronde van Frankrijk voor het eerst op zijn naam te schrijven. Hij bleef Alex Zülle meer dan zeven minuten voor in het eindklassement.

De 86e editie van de Tour de France begon op 3 juli in Le Puy-du-Fou en eindigde in Parijs. Er stonden 20 teams met in totaal 180 renners aan de start. De Tourleiding had 20 etappes uitgestippeld met een totale lengte van 3870 kilometer.

De winnaar van het jaar ervoor, Marco Pantani, reed niet mee aangezien hij in de Giro d’Italia was opgepakt wegens dopinggebruik. De proloog werd gewonnen door Lance Armstrong, die ook direct de eerste etappe op zijn naam schreef en direct zijn ambities voor het eindklassement liet zien.

Hierna was het de beurt aan de sprinters, Jaan Kirsipuu, veroverde de gele trui. Hij stond hem hierna direct weer af aan de Belg Tom Steels. Steels hield de gele trui twee dagen vast daarna nam Mario Cipollini de gele trui over.

In de tijdrit van Metz nam Lance Armstrong de befaamde tricot weer over door spectaculair te winnen. Armstrong stond hierna de gele trui niet meer af. Ook in de Bergen was hij onverslaanbaar. Armstrong kwam als dik verdiende winnaar over  de streep in Parijs.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button