Jacques Anquetil wint Tour de France 1963

Wielrenner Jacques Anquetil 1963

Wielrenner 1963

– De Franse renner Jacques Anquetil wist voor de vierde maal de Ronde van te winnen. Hij was wederom door zijn ijzersterke tijdritten de gedoodverfde favoriet.

De 50e editie van de begon op 23 juni in Nogent-sur-Marne en eindigde in Parijs. Er stonden 130 renners verdeeld over 13 ploegen aan de start. In totaal waren er 21 etappes met een lengte van 4210 kilometer.

Net zoals het jaar ervoor hield Jacques Anquetil zich in de eerste etappes rustig en hield hij zijn concurrenten in de gaten. In de eerste individuele tijdrit viel hij aan en zette iedereen op grote achterstand. Jan Janssen die de zevende etappe won kwam in de eerste bergrit ten val en werd daardoor uitgeschakeld.

In de tweede Pyreneeënrit kwam de bergkoning Féderico Bahamontes los en pakte vier minuten op Anquetil. Hij kon echter niet doorzetten en ze kwamen gelijktijdig over de finish. In de Alpen viel Bahamontes wederom aan en won deze rit en passeerde zelfs Anquetil in het klassement met drie seconden.

Bahamontes probeerde nog weg te komen bij de andere etappes maar Anqueti bleef in het wiel en pakte de winst in de laatste individuele tijdrit. Hij voor de vierde maal de Tour de France.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*