Andre Leducq wint Tour de France 1930

– De Franse wielrenner André Leducq liet tijdens de bergetappes zien dat hij de sterkste was en kon ondanks een paar pechgevalletjes de Ronde van op zijn naam schrijven.

De 24e editie van de Tour de France startte op 2 juli in Parijs en eindigde ook weer in Parijs. Er stonden 40 renners verdeeld over 5 ploegen en 60 individuele renners aan de start. Ze moesten in totaal 21 etappes rijden verdeeld over 4822 kilometer.

Het was een zeer spannende Tour, Learco Guerra had het geel al in de tweede etappe te pakken. De Italiaan Guerra bleef tot de bergritten in het geel rijden. Hier openden Alfredo Binda, André Leducq en Pierre Magne de aanval op hun concurrent.

De eerste bergrit werd gewonnen door Alfredo Binda, maar André Leducq kwam in het geel te rijden. Het leek vervolgens een makkelijke Touroverwinning te worden. André Leducq kreeg echter tijdens een bergetappe twee keer een lekke band en werd ingehaald door Learco Guerra.

De strijd was weer volledig open en nadat André Leducq ook nog eens ten val kwam tijdens de afdaling van de Col de Galibier verloor hij nog meer tijd. Dankzij zijn ploeggenoten wist hij zich terug te knokken en ook nog eens de etappe te winnen en uiteindelijk toch de Tour de France van 1930 op zijn naam te schrijven.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*