Winwick treincrash eist 12 levens

Winwick treincrash eist 12 levens

Winwick treincrash eist 12 levens

1934 – Door de onoplettendheid van een signaalman kreeg de sneltrein groenlicht, terwijl er op hetzelfde spoor nog een stoptrein stond. De crash die volgde kostte aan 12 passagiers het leven.

Het kruispunt bij Winwick was een zeer druk en complex punt. De signaalman had wegens de drukte standaard een hulp, die hem hielp met de treinposities en de aankomende treinen.

Om iets over tien uur ’s avonds kwam er een lokale passagierstrein het station binnen en moest geleid worden naar een afgelegen spoor. Echter, de signaalman had het op dat moment te druk en liet de lokale trein op het spoor staan.

Op dat moment kwam er ook een exprestrein uit Euston het station binnen. De signaalman was door de drukte vergeten dat de lokale trein nog op het spoor stond en gaf de exprestrein het groene licht.

Het hulpje van de signaalman had niet door dat er een fout gemaakt werd en de exprestrein naderde de lokale trein op volle snelheid. Een fatale crash kon niet meer voorkomen worden. Er kwamen 12 passagiers om het leven en tientallen raakten gewond.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*