Spoorwegen

Treinongeval bij Buizingen eist achttien levens

Treinongeval bij Buizingen eist achttien levens
bij eist achttien levens

– Het ernstige treinongeval bij Buizingen, waarbij een stoptrein vanuit Leuven een IC- naar Luik in de flank raakte, werd met achttien doden het dodelijkste treinongeval uit de Belgische geschiedenis.

Bij het ongeluk waren twee betrokken, namelijk een stoptrein vanuit Leuven naar ’s-Gravenbrakel en een IC-trein vanuit Quiévrain naar Luik. De IC-trein had een vertraging van ongeveer tien minuten opgelopen toen hij in Buizingen stopte.

Vlak hierna werd deze vol in de flank geraakt door de aankomende stoptrein, waarvan al snel gezegd werd dat de machinist een rood sein genegeerd zou hebben. Er raakten 171 passagiers gewond, van wie 11 in kritische toestand naar het ziekenhuis vervoerd werden. Naast 13 Belgen, kwamen ook twee Fransen bij het ongeval om het leven.

De lijn waarop het ongeval gebeurde, was onlangs voorzien van een veiligheidssysteem dat een door rood licht rijdende trein automatisch tot stoppen dwingt. Echter was het betrokken treinstel hier nog niet van voorzien.

De machinist van de stoptrein bleef ontkennen dat hij een rood sein genegeerd had, waarna grondig onderzoek verricht werd aan de seinen op het traject.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button