Entertainment

Luciano Pavarotti overleden aan de gevolgen van alvleeskanker

Luciano Pavarotti overleden aan de gevolgen van alvleeskanker
Luciano Pavarotti aan de gevolgen van alvleeskanker

6 september – De volgens vele beste tenor van zijn generatie stierf na een meer dan een jaar durend gevecht tegen alvleeskanker. Zijn begrafenis werd live via televisie en internet uitgezonden.

Luciano Pavarotti werd in Modena en stierf in Modena. Hij zag het levenslicht op 12 oktober 1935. Zijn was bakker en hield heel erg van opera. Luciano had in eerste meer plezier in voetballen, maar besloot toch om zich volledig op de te storten.

Pavarotti zijn officiële debuut vond plaats op 1961 toen hij een grote rol hij in La Bohème. Hierop volgden vele optredens over de hele wereld. Hij werd vooral geroemd om de hoge noten die hij moeiteloos haalde.

Luciano Pavarotti was vervolgens veelvuldig op televisie te zien, gaf een groot aantal grote openluchtconcerten, hij zong de herkenningsmelodie voor het WK voetbal in Italië in 1990 en zijn laatste openbare optreden was tijdens de van de Olympische Winterspelen in Turijn.

In juli 2006 constateerde men alvleeskanker. Na meerdere operaties en vijf chemokuren gaf het lichaam van de tenor het op. Pavarotti liet vier dochters en naar het schijnt een schuld van € 18 miljoen na.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button