Moorgate metroramp eist 43 levens in Londen

Moorgate metroramp eist 43 levens in Londen

Moorgate metroramp eist 43 levens in Londen

1975 – Door onbekende oorzaak reed de metro met hoge snelheid door het eindpunt van de lijn. Er ontstond een vreselijke ravage en maar liefst 43 passagiers kwamen bij de ramp om het leven.

De metro was om 08.39 uur vertrokken vanuit Drayton Park en bereikte zeven minuten later het eindpunt van de lijn bij Moorgate. In plaats van te remmen, nam de metro juist aan snelheid toe en reed met ongeveer 56 km/u in het stootblok.

De metro crashte en doordat de tunnel op dat punt erg smal was schoven de metrogedeeltes als een telescoop in elkaar. Grote gedeeltes van de metro waren in tweeën gespleten, waardoor veel passagiers al direct om het leven kwamen.

Het reddingswerk was extreem lastig door de kleine ruimtes, de hitte van het wrak en de weinige zuurstof. Pas na 12 uur werd de laatste overlevende gered en pas na vier dagen werd het lichaam van de machinist Leslie Newson geborgen.

De oorzaak van het ongeluk werd nooit duidelijk. De 56-jarige machinist, die al zes jaar voor de Londense Underground werkte, was in goede gezondheid en nam geen alcohol of drugs. Hij had volgens onderzoek ook geen suïcidale neigingen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*