Sport

Lucien Buysse wint Tour de France 1926

Lucien Buysse wint Tour de France 1926
wint

1926 – De Belgische wielrenner Lucien Buysse won de Ronde van Frankrijk door met veel kracht in de Pyreeën toe te slaan en beide bergritten op zijn naam te schrijven.

De 20e editie van de Tour de France begon op in Évian-les-Bains, dit was zeer opmerkelijk omdat de Tour altijd was begonnen in . De Tour de France 1926 eindigde wel in de Franse hoofdstad.
Er stonden 41 renners aan de start die waren verdeeld over 10 ploegen. Ook stonden er nog eens 85 individuele renners aan de start.

Deze Tour was keer verdeeld over 17 etappes die een totale lengte van 5745 kilometer had. Iedereen dacht dat de Italiaan Ottavio Bottecchia, die de twee jaar ervoor de Tour had gewonnen wederom de Tour zou winnen. Maar zijn teamgenoot Jules Buysse won direct al de eerste etappe.

In de derde etappe nam Gustave Van Slembrouck de gele trui over tot in de Pyreneeën. Hier bleek Jules Buysse onverslaanbaar, hij won beide bergritten achter elkaar hier moest Ottavio Bottecchia opgeven en kon Jules Buysse makkelijk de Tour de France 1926 op zijn naam schrijven. Hij won in totaal drie etappes.

Alles weten over de Tour de France? Bestel dan nu De Tour van A tot Z.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button