De slag om Engeland

De slag om Engeland

De slag om

– Op begonnen de Duitsers de aanval op Engeland. Door een verrassingsaanval raakten Engelse radarinstallaties door Duitse bommenwerpers zwaar beschadigd.

Engeland kon, volgens de Duitsers, alleen overwonnen worden door de Royal Air Force te vernietigen. Zonder de RAF zou de operatie Sea Lion, de invasie van Engeland, wel een grote kans van slagen hebben.

De eerste aanval van de Duitsers in de was niet succesvol, de radars raakten dan wel beschadigd maar ze werkten nog wel. Hierdoor de Engelsen de Duitsers aan konden zien komen. De Duitse Luftwaffe had de beschikking over 3.500 toestellen, tegenover ruim 700 Spitfires. De Engelsen bouwden wel ruim 100 toestellen per maand erbij.

Het grootste probleem bij de Engelsen was een tekort aan piloten die de Spitfires konden bedienen. Hierdoor kwamen uit heel Europa en Amerika piloten naar Engeland om ze te steunen bij de Slag om Engeland.

De Duitsers hadden verwacht de Engelsen binnen vier dagen te verslaan, maar de Engelsen hielden stand. Op 12 oktober 1940 werd besloten om operatie Sea Lion af te blazen. Op dat moment hadden de Duitsers al meer dan 1.500 toestellen verloren. Engeland bleef op deze manier de enige Europese basis voor de geallieerden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*