Populaire actrice Darlene Conley overleden aan maagkanker

Populaire actrice Darlene Conley overleden aan maagkanker

Populaire Darlene Conley aan maagkanker

– Bij de bekende actrice werd in november 2006 maagkanker vastgesteld. Een spoedoperatie bood goede vooruitzichten, maar ze stierf een paar maanden later aan de gevolgen van de op 72-jarige leeftijd.

Darlene Conley werd geboren op 18 juli 1934 in Chicago uit een multicultureel gezin. Haar vader was Iers en haar moeder Duits. Toen Darlene 15 jaar oud was, reageerde ze op een advertentie in de krant voor een rol in een toneelstuk.

Ze kreeg de rol in het toneelstuk ‘The Heiress’ en maakte hiermee een begin van haar acteercarrière. Na in een aantal toneelstukken gespeeld te hebben, kreeg ze in 1961 een rol in “The Birds’ van Alfred Hitchcock. Een aantal films volgden, maar vanaf 1980 deed ze haar intrede in de soapwereld.

Na rollen in ‘the Young and the Restless’ en ‘Days of Our Lives’ kwam haar grote doorbraak met haar rol als Sally Spectra in ‘The Bold and the Beautiful’. Voor deze rol werd Conley een paar keer genomineerd voor een Daytime Emmy Award.

Darlene Conley trouwde twee keer, met William Woodson en Kurt Hensch. Met de eerste kreeg ze een zoon, Raymond. In november 2006 werd maagkanker bij Conley geconstateerd en ze onderging een spoedoperatie, die helaas niet meer mocht baten.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*