Kunstenaar Walter Leblanc overleden bij auto-ongeluk

– De Belgische beeldend kunstenaar Walter Leblanc werd voornamelijk bekend door de poëtische en subtiele eenvoud van zijn werken. Hij overleed op 53 jarige leeftijd bij een auto-ongeluk.

Walter Leblanc werd geboren in Antwerpen op 26 december 1932. Al op jonge leeftijd openbaarde zijn creativiteit zich en Walter Leblanc ging een opleiding volgen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Hier leerde hij voornamelijk figuratieve kunst, maar hij ontwikkelde zich richting de monochrome kunst.

Walter Leblanc was medeoprichter van de groep G58, waarmee hij in contact kwam met de internationale avant-garde. Walter Leblanc richtte zich vanaf 1959 op het gebruik van een torsie als basiselement in zijn werk. Hij gebruikte hiervoor onder andere katoendraden en polyvinyl-linten. Later werden zijn torsies gemaakt uit metaal of hout.

Walter Leblanc sinds 1977 docent aan het Nationaal Hoger Instituut voor Bouwkunst en Stedenbouw te Antwerpen, tot 1986 toen hij bij een ernstig auto-ongeluk om het leven kwam.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*