Entertainment

Blueszanger Howlin’ Wolf overleden

Blueszanger Howlin’ Wolf overleden
Blueszanger Howlin’ Wolf overleden

10 januari 1976 – Howlin’ Wolf, de Amerikaanse blueszanger en bluesgitarist die een grote invloed had op de bluesmuziek, overleed op 65-jarige leeftijd aan falende nieren.

Howlin’ Wolf, echte naam Chester Arthur Burnett, werd geboren in White Station op 10 juni 1910. Hij had een zware jeugd, hij moest al op jonge leeftijd op een katoenplantage werken en nadat hij op 11-jarige leeftijd door z’n moeder op straat werd gezet, werd hij mishandeld door zijn oom die hem onderdak bood.

Zijn vader nam hem op in het gezin en deed hem een gitaar cadeau. Zijn rauwe en doorleefde stemgeluid bleef niet lang onopgemerkt en hij kreeg een contract aangeboden bij Chess Records. Hij groeide uit tot de meest toonaangevende bluesmuzikant van die tijd.

De veel te zware Howlin’ Wolf werd een voorbeeld voor vele grootheden, zoals de Beatles, Eric Clapton en Jimmy Page. De best verkochte bluesplaat ter wereld, London Sessions uit 1971, kwam van de hand van Howlin’ Wolf.

Howlin’ Wolf leed aan falende nieren, maar bleef tot vlak voor zijn dood optreden. Na een optreden in zijn stamkroeg in Chicago werd hij naar het ziekenhuis afgevoerd, waar hij korte tijd later overleed.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button