Estee Lauder overleden

– Estée Lauder overleed op 97-jarige leeftijd in haar huis in New York aan een hartaanval. Ze richtte in 1946 het cosmeticabedrijf Estée Lauder Inc op.

Josephine Esther Mentzer werd op 1 juli 1906 in Corona, Queens geboren. Haar bijnaam was Esty, waar ze zelf de variant Estée van maakte. Ze trouwde met Joseph Lauter. Hun achternaam veranderden ze later in Lauder.

Van jongs af aan droomde Lauder van een carrière in de schoonheidsindustrie. Haar oma en haar oom steunden haar en in 1946 richtte ze haar eigen bedrijf op. Ze begon met de verkoop van huidverzorgingsproducten aan schoonheidssalons en hotels.

Het bedrijf groeide snel. Estée Lauder was een gedreven zakenvrouw en daarnaast durfde het bedrijf te innoveren. Lauder was de bedenker van de thuisverkoop van cosmetica en de de bedenker van de term ongeparfumeerd.

Estée Lauder bleef lang de directeur van haar bedrijf en tot 1994 nauw betrokken bij het bedrijf. Het bedrijf had ten tijde van haar dood een geschatte waarde van 10 miljard dollar.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Reacties

  1. Jezus, nog steeds erg hoor… Ik ben dol op estee. <3

  2. ik ben verzot op estee ik heb enorm veel producten van estee lauder, het is echt heel erg van de vrouw…..<3

Laat wat van je horen

*