Entertainment

Estee Lauder overleden

Estee Lauder overleden
Estee Lauder overleden

24 april 2004 – Estée Lauder overleed op 97-jarige leeftijd in haar huis in New York aan een hartaanval. Ze richtte in 1946 het cosmeticabedrijf Estée Lauder Inc op.

Josephine Esther Mentzer werd op 1 juli 1906 in Corona, Queens geboren. Haar bijnaam was Esty, waar ze zelf de variant Estée van maakte. Ze trouwde met Joseph Lauter. Hun achternaam veranderden ze later in Lauder.

Van jongs af aan droomde Lauder van een carrière in de schoonheidsindustrie. Haar oma en haar oom steunden haar en in 1946 richtte ze haar eigen bedrijf op. Ze begon met de verkoop van huidverzorgingsproducten aan schoonheidssalons en hotels.

Het bedrijf groeide snel. Estée Lauder was een gedreven zakenvrouw en daarnaast durfde het bedrijf te innoveren. Lauder was de bedenker van de thuisverkoop van cosmetica en de de bedenker van de term ongeparfumeerd.

Estée Lauder bleef lang de directeur van haar bedrijf en tot 1994 nauw betrokken bij het bedrijf. Het bedrijf had ten tijde van haar dood een geschatte waarde van 10 miljard dollar.

Share

Gerelateerde artikelen

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button