Audrey Hepburn overleden

Audrey Hepburn overleden

Audrey Hepburn

1993 – De en Oscarwinnares overleed in haar woonplaats Tolochenaz in aan de gevolgen van darmkanker.

Edda Kathleen Hepburn-Ruston werd op 4 mei 1929 in Brussel geboren. Ze had een Engelse vader en een Nederlandse moeder. Na de scheiding van haar ouders in 1935 woonde ze samen met haar moeder in Arnhem, waar ze tijdens de Tweede Wereldoorlog een moeilijke tijd beleefde. Na de oorlog verhuisde ze naar Amsterdam en nam daar balletlessen. Vervolgens verhuisde ze naar Londen.

Ze wilde graag verder met ballet, maar ze kwam niet door audities heen. In 1951 begon ze met acteren. In Zuid-Frankrijk werd ze ontdekt en speelde ze de hoofdrol in Gigi, waarna ze op Broadway successen vierde.

Hepburn kreeg, na het afhaken van Elizabeth Taylor, haar eerste hoofdrol in de Hollywoodfilm “Roman Holiday”, waarvoor ze direct een Oscar kreeg. Vervolgens speelde ze in films als “Sabrina”, “Breakfast at Tiffany’s” en “My Fair Lady”. In 1967, na zestien films, zette ze haar filmcarriere op een laag pitje. In 1988 nam ze haar laatste film op.

Audrey Hepburn zette zich vervolgens in voor kinderen in de armste gebieden ter wereld. Ze kreeg in 1992 van president Bush de Presidential Medal of Freedom voor haar werk voor Unicef.

Hepburn liet bij haar overlijden haar tweede man, de Nederlander Robert Wolders, achter met twee zoons. Audrey Hepburn werd postuum gekozen tot de vrouw met de grootste natuurlijke schoonheid ooit. Audrey Hepburn werd 63 jaar oud.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*