Sport

Basketballer Wilt Chamberlain overleden

Basketballer Wilt Chamberlain overleden
Basketballer Wilt Chamberlain

1 – De Amerikaanse voormalige speler van de Philadelphia 76ers en Lakers overleed in zijn slaap. Zijn overlijden op 63-jarige leeftijd kwam voor iedereen als een verrassing.

Wilt Chamberlain werd op en groeide uit tot een ster in de NBA. Chamberlain verwierf eeuwige roem doordat hij in één wedstrijd 100 punten scoorde. Op 2 maart wonnen de Philadelphia Warriors met 169 – 147 van de Knicks en scoorde Chamberlain een absoluut record. Opvallend detail is het feit dat er destijds nog geen driepunters bestonden.

De 2.14 meter lange Chamberlain, die bijnamen als Wilt the Stilt en The Big Dipper had, was een fenomeen in zijn tijd. In zijn eerste jaar in de NBA scoorde hij gemiddeld 37,6 punten per wedstrijd en werd direct uitgeroepen tot de meest belangrijke speler.

Door zijn lengte en klasse werden er nieuwe regels in de NBA ingevoerd om het spel weer aantrekkelijker te maken; de drie seconden regel en goal-tending moesten voorkomen dat lange spelers zich continue onder de basket zouden blijven staan.

Wilt the Stilt scoorde tijdens zijn carriere in de NBA een gemiddelde van meer dan 30 punten per wedstrijd, scoorde in 32 wedstrijden meer dan 60 punten en wist als enige speler in één wedstrijd meer dan 20 punten, 20 rebounds en 20 assists te maken.

De onsterfelijke status die Chamberlain als basketballer had verworven deed hij zelf teniet door in één van zijn twee boeken te melden dat gij met meer dan 20.000 vrouwen het bed had gedeeld.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button