Actrice en kunstenares Riek Schagen overleden

Actrice en kunstenares Riek Schagen overleden

en kunstenares Riek Schagen

– De Nederlandse actrice en kunstenares Riek Schagen, die voornamelijk bekend werd door haar rol als Saartje in de serie Swiebertje, overleed in Vorden op 94-jarige leeftijd.

Geertruide Hendrika Schagen werd geboren in Amersfoort op 15 november 1913. Na haar school kwam Riek Schagen te werken bij Albert van Dalsum als dienstmeisje. Van hem kreeg ze toneellessen en ze voegde zich in 1940 bij zijn toneelgroep Studio.

Vanaf 1955 werkte Riek Schagen niet alleen in het theater, maar verleende ze ook haar medewerking aan televisieproducties. In hetzelfde jaar maakte ze in Ciske de Rat haar filmdebuut.

Riek Schagen werd voornamelijk bekend door haar rol van Saartje in de bekende serie Swiebertje, die ze in 1965 aannam. De rol van huishoudster speelde ze tien jaar lang, niet alleen voor Swiebertje, maar daarna ook in diverse reclames.

Naast televisiepersoonlijkheid was Riek Schagen ook actief in de kunst. Zij had haar eigen expositieruimte en hield de laatste jaren maar liefst 50 exposities met haar eigen schilderijen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*