Zakelijk

Wat is de beste dekking voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering?

Ben je ondernemer en wordt jouw bedrijf aansprakelijk gesteld voor schade? Dan kan dit je flink wat kopzorgen opleveren. Althans, wel als je niet verzekerd bent voor aansprakelijkheid. Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering hoef jij je namelijk geen zorgen te maken over schadeclaims, want hier ben je voor verzekerd. Heb je momenteel nog geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Sluit er dan eentje af. In deze tekst helpen wij je om te bepalen wat de beste dekking voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Op het gebied van zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen zijn er verschillende mogelijkheden. Als jij je bedrijf voor aansprakelijkheid wilt verzekeren, sluit je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) af. Zo’n bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering vergoedt schade die jij, je personeel of een product dat je maakt, verkoopt of levert bij iemand anders veroorzaakt. Zowel schade aan objecten als aan personen valt binnen de dekking.

Bedrijven zijn weliswaar nog niet verplicht om zich te verzekeren voor aansprakelijkheid, maar het is wel verstandig om dit te doen. Je beschermt je bedrijf en jezelf namelijk tegen financiële risico’s. Word je aansprakelijk gesteld voor schade? Dan hoef je niet bang te zijn dat jouw bedrijf hierdoor in de financiële problemen komt. Als de schade niet met opzet of met of door een (lucht)vaartuig of motorvoertuig veroorzaakt is, kun je namelijk bij je verzekeraar aankloppen. Zij zullen de schade vergoeden, waardoor je hier zelf weinig tot niets van merkt.

Aanvullende opties

Aanvullende opties

Net als bij de meeste andere verzekeringen kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Vind je dat de dekking van de standaardverzekering niet ver genoeg gaat? Breid een AVB dan uit met beroepsaansprakelijkheid. Deze aanvullende dekking is vooral aan te raden voor bedrijven die een belangrijke stem hebben in grote projecten of anderen adviseren. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt namelijk ook schade door beroepsfouten en verkeerde adviezen.

Naast beroepsaansprakelijkheid kun je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ook uitbreiden met bestuurdersaansprakelijkheid. Deze aanvullende verzekering wordt vooral veel afgesloten door bestuurders, toezichthouders en commissarissen. Als je zo’n functie bekleedt en een beslissing neemt die verkeerd uitpakt, kan dit grote gevolgen hebben. Wanneer jij je aanvullend verzekert voor bestuurdersaansprakelijkheid, hoef jij je hier geen zorgen over te maken. Deze verzekering dekt namelijk schade door bestuurlijke fouten. Je bent niet alleen verzekerd voor fouten die je zelf maakt, maar ook voor fouten van medebestuurders.

Voor ieder bedrijf een andere dekking

Omdat ieder bedrijf anders is, is het onmogelijk om te zeggen wat de beste dekking voor een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering is. Dit hangt namelijk af van het werk dat je doet en de branche waarin je actief bent. Bepaal daarom zelf voor welke risico’s jij je wel en niet wilt verzekeren. Wanneer je dit weet, kun je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken. Neem hier de tijd voor, want alleen dan lukt het om de beste zakelijke aansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button