Zakelijk

Thuiswerken; deze zaken zorgen voor groot gemak!

We doen het meer dan dat we ons zo’n tien jaar geleden ooit hadden kunnen voorstellen; thuiswerken. Eerst geholpen door een wereldwijde pandemie, maar vervolgens daalde het besef in dat het eigenlijk wel heel fijn was. De afwisseling tussen een paar dagen knallen op kantoor omringd door vragende collega’s bleek uitstekend te combineren met het rustig thuiswerken in de eigen omgeving. Nu thuiswerken een blijvertje is geworden is het wel aan te raden dit ook professioneel te benaderen. Niet meer een laptop openklappen aan de keukentafel, maar echt een werkplek creëren. Hoe je dit doet en wat je ervoor nodig hebt? Lees snel verder.  

Snel online 

Wanneer je thuiswerkt, betekent dit in veel gevallen niet dat je lekker de hele dag in je eigen bubbel kunt zitten. We zoomen, facetimen en webexen wat af. Hiervoor heb je niet alleen een goed werkende laptop nodig, maar ook een enorm goede verbinding qua internet. Eigenlijk is dat laatste nog veel belangrijker. Want een laptop werkt vaak wel, maar bij haperend internet kun je nog zulke goede hardware hebben maar de verbinding blijft dan slecht. Wanneer internet niet snel en van goede kwaliteit is, kom je nooit tot een goed overleg en heb je geen fijne vergadering. Daarom is het aan te raden gebruik te maken van het beste netwerk van het moment en dat is toch wel glasvezel. Het voordeel van glasvezel internet ten opzichte van de alternatieven is zeer groot. De aanbieders zijn vandaag de dag zeer druk bezig dit netwerk op zoveel mogelijk plekken te implementeren. Kijk dan ook snel of dit in jouw buurt al beschikbaar is en stap over.  

Snel online

Ergonomisch verantwoord 

Op een officieel kantoor is in de meeste gevallen ruim aandacht voor ergonomie en vitaliteit. Wanneer je thuiswerkt blijft dit er nog wel eens bij. Voor een dagje is dit niet erg, maar op langere termijn kan dit wel behoorlijk tegen je gaan werken. Je krijgt last van kleine, irritante klachtjes zoals een RSI pols of stijve nek. Voorkom dit en investeer ook thuis in een ergonomische werkomgeving. Enerzijds mag je hiervoor naar je werkgever kijken. Vaak hebben zij een flinke kostenbesparing op werkplekken door het toenemende thuiswerken, hiervoor mogen ze dan ook wel investeringen in thuiswerkplekken doen. Anderzijds heb je hier een grote eigen verantwoordelijkheid. Want bij fit thuiswerken hoort ook een stukje bewustwording. Dus ga in de pauze niet een serie zitten kijken maar maak een ommetje, iets wat je welzijn en productiviteit zeer ten goede zal komen.  

Kortom, thuiswerken is heerlijk comfortabel maar zorg er ook voor dat het comfortabel op de lange termijn is. Wanneer je dit niet doet zul je op termijn de rekening hiervan krijgen. Je hoeft dit niet alleen te doen maar kunt dit samen met je werkgever oppakken. Een stabureau kan bijvoorbeeld al zo’n investering van de kant van je werkgever zijn waar je zelf dan weer wat discipline voor moet opbrengen. Wanneer je deze gecombineerde aanpak doet, zul je zien dat je heerlijk fit en vitaal je werkdagen doorkomt.  

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button