Zakelijk

Weer vanuit huis werken? Dit heb jij nodig!

Het ene moment mag je weer meer op kantoor werken en het andere moment moet je weer thuis werken. Lees hier wat jij nodig hebt om goed vanuit huis te werken.

Printer en cartridges

Mis je de praatjes met je collega’s bij de printer? Ondanks dat je die thuis niet hebt moet er thuis wel worden geprint. Die stapel pdf’s lezen een stuk makkelijker als je ze uitprint. Zo kan je de belangrijke dingen arceren. Bovendien krijgen je ogen dan even rust van het beeldscherm. Langdurig en veel naar je computerscherm kijken zorgt voor oogklachten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende cartridges in huis hebt, zodat je niet opeens tijdens het printen erachter komt dat je geen inkt meer hebt. Tegenwoordig zijn cartridges gelukkig een stuk voordeliger dan voorheen. Bespaar geld door meerdere verpakkingen te kopen voor een voordeligere prijs.

Bureaustoel

Bureaustoel

Neem als het kan jouw eigen bureaustoel mee naar huis. Een goede bureaustoel is aangepast op jouw zithouding en voorkomt rugpijn. Uren achter elkaar zitten is niet goed voor jouw lichaam. Met een goede bureaustoel voorkom je klachten hierdoor. Beweeg daarnaast ook elk uur ook even. Loop even een rondje rond je huis of loop een aantal keer de trap af. Gebruik je pauze om een langere wandeling te maken. Je kunt ook eens een wandelvergadering inplannen met een collega die in de buurt woont. Een wandeling is niet alleen goed voor jouw lichaam, maar ook voor je geest. Hierdoor kun je even jouw hoofd leegmaken en daarna weer fris aan het werk gaan.

Internetverbinding

Zorg dat je op jouw werkplek goede internetverbinding hebt. Halverwege een belangrijke vergadering of presentatie een haperend beeld hebben komt slecht over op je werkgever en zakenpartners. Je kunt je internetverbinding verbeteren door te kiezen voor een andere internetaanbieder of gebruik te maken van een wifi repeater. Een wifi repeater zorgt ervoor dat het draadloze signaal verder door je huis wordt verstuurd. Wel is de internetverbinding die gemaakt is met de wifi repeater ongeveer 50% langzamer dan de oorspronkelijke internetverbinding.

Kamerplanten

Kamerplanten voor beter thuiswerken? Dat klinkt misschien vreemd, maar het is echt zo. Je ziet ook steeds vaker (nep) planten op kantoorplekken. Planten zorgen ervoor dat mensen zich onbewust rustiger voelen. Daarnaast zorgen echte kamerplanten ervoor dat er meer zuurstof is op je werkplek. Meer zuurstof zorgt ervoor dat jij je beter kunt concentreren. Heb je geen groene vingers? Kies dan voor makkelijke kamerplanten, zoals cactussen en vetplanten. Deze soort planten hebben weinig zorg nodig.  

Zijn er nog andere dingen die je nodig hebt om effectief thuis te werken? Schroom dan niet om met je werkgever in gesprek te gaan hierover.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button