Wonen & Lifestyle

Handige tips voor de inrichting van de bovenverdieping

Wanneer we ons huis inrichten, richten we onze aandacht met name op de inrichting van de benedenverdieping van onze woning. Echter is het belangrijk dat je de bovenverdieping niet vergeet! Hier slaap je, werk je en doe je de was: je brengt er alsnog veel tijd door. Lees verder voor handige tips voor de inrichting van de bovenverdieping van je huis.

Indeling van de kamers bepalen

Denk natuurlijk na over de indeling van de kamers! Dit is de belangrijkste stap om te zetten. Er zijn verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo zijn er uiteraard de slaapkamers: je wilt lekker kunnen slapen op de bovenverdieping. Richt de slaapkamers daarom idealiter in aan de ‘stille’ kant van het huis, zoals de achterkant van de woning. Is er nog een kamer vrij? Dit is een ideale ruimte om spullen in op te bergen. Of maak er een mooi thuiskantoor van! Het is immers steeds gebruikelijker om vanuit huis te werken, zeker met een kantoorbaan. Je kunt dit in de woonkamer doen, maar het is wel luxer om een apart kamertje te hebben. Maak er een complete ruimte van, met een goed bureau en een comfortabele bureaustoel erin. Een kast zorgt voor opbergruimte en een plant in de hoek geeft wat sfeer. Zo ga je hier heerlijk werken.

Comfortabele slaapkamers inrichten

Comfortabele slaapkamers inrichten

Neem echt de tijd om de slaapkamers op de juiste manier in te richten. Dat geldt zowel voor de volwassen slaapkamer als de slaapkamer voor je kind(eren). Maak er een comfortabele plek van, met kwalitatieve meubels. Gaat het om de kinderkamer? Denk aan een goed kinderbed, dat past bij de leeftijdsfase van je kind. En er is meer om in de slaapkamer te plaatsen, zoals een bureautje en een speelhoek. Zorg dat iedereen in het gezin zich thuis voelt in zijn of haar slaapkamer. Dit is immers de plek om je even terug te trekken, naast de gedeelde woonkamer. Maak gezellige ruimtes van de slaapkamers, met decoratie en accessoires. Ook goede raamdecoratie is welkom in de kamers, om makkelijker in te slapen op lange zomerdagen en langer door te slapen als het vroeg licht wordt.

Leg eerst de basis

Woon je pas net in je woning of ga je de hele bovenverdieping weer eens aanpakken? Begin dan bij de basis. Ben je bijvoorbeeld tevreden met de vloeren die er liggen? Je kunt eraan denken om alles eruit te halen en opnieuw te beginnen. Ga na welk type vloer handig is in welke kamer. Laminaat is een gebruikelijke keuze, in de slaapkamers bijvoorbeeld. Of denk aan (gedeeltelijk) tapijt in de kamer van je kinderen, als zachte ondergrond om op te spelen. In de badkamer heb je tegels nodig. Misschien is het een optie om na te denken over de aanleg van elektriciteit in de kamers. Waar wil je stopcontacten hebben? En hoe zorg je voor een goede internetverbinding op de bovenverdieping, in de slaapkamers van je kids bijvoorbeeld? Neem hier direct het lichtplan in mee, om te bepalen waar je lampen hangen in de kamers en op de hal. Dit vraagt natuurlijk om een wat groter plan van aanpak, evenals een verbouwing – maar dit kan zeker de moeite waard zijn. Het is immers een manier om je woning helemaal naar wens te maken.

Zorg voor sfeer

Als laatste zorg je voor sfeer op de bovenverdieping. Op de benedenverdieping vind je dit hartstikke belangrijk, in de woonkamer bijvoorbeeld. Trek dit daarom gewoon door naar de bovenverdieping toe. Is de gang kaal en saai? Hang leuke posters of schilderijen op – zo’n simpele aanpassing zorgt al meteen voor een ander aanzicht. Of verf de muur in een vrolijke kleur, wat je ook in de kamers kunt doen. Het is wellicht een tof idee om een kleine boekenkast in te richten in de hal, of om hier wat planten neer te zetten. Je kunt eigenlijk allerlei kanten op: als je er maar de tijd voor neemt en de moeite in steekt!

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button