Wetenschap

Robert Moog overleden

Robert Moog

2 – De muziekinstrumentbouwer Robert Moog overleed in Asheville, Amerika op 71-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor.

Robert Moog werd geboren in New York op . In 1949 begon hij met het bouwen van theremins, een elektronisch muziekinstrument. Nadat deze theremins was gebouwd kwam hierdoor de modukaire productie op gang van de modulaire .

In werden de de subtractiev synthesizers van Robert moog en waar succes. In 1970 ontwikkelde hij zijn grootste uitvinding, de Minimoog, ook wel de integrale synthesizer genoemd. Dit was een toetsenbord met alle elktronica in één apparaat.

Deze Minimoog is op de dag van vandaag een echt collectorsitem vanwege de zeer “vette” klanken die deze synthesizer voort brengt. Nadat hij zijn bedrijf had verkocht ging hij onde een andere naam verder met het ontwikkelen van synthesizers, Moog Music. Met dit bedrijf bracht hij nog de Minimoog Voyager op de markt. uiteindelijk kreeg Robert Moog een hersentumor ondanks dat gaf hij gewoon nog les aan de Universiteit van Noord-Carolina. Hij stierf uiteindelijk op 71-jarige leeftijd.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button