Sport

Wielrenner Tom Simpson sterft tijdens Tour de France

Wielrenner Tom Simpson sterft tijdens Tour de France
Wielrenner Tom Simpson sterft tijdens Tour de France

13 juli 1967 – Tommy Simpson viel op 1,3 kilometer van de top van de Mont Ventoux van zijn fiets. Nadat hij weer opstond en verder wilde rijden viel hij weer. Onderweg naar het ziekenhuis stierf hij.

Tommy Simpson, geboren op 30 november 1937 in Haswell, Australië, emigreerde naar België om daar de wielersport beter te kunnen leren. Hij ging in Gent wonen en trouwde daar met Helen, samen kregen ze twee dochters.

In 1961 won Simpson de Ronde van Vlaanderen, in 1964 Milaan-San Remo, in 1965 de Ronde van Lombardije en in 1967 Parijs-Nice. Ook werd hij wereldkampioen op de weg in 1965. Zijn beste klassering bij de Tour de France was een zesde plaats in 1962.

In de Tour de France van 1967 viel Simpson tijdens de extreem hete etappe van Mont Ventoux, 1,3 kilometer voor de top van zijn fiets. Zijn coach zette hem weer op de fiets, maar vrijwel direct viel hij weer. Hij raakte bewusteloos en werd afgevoerd naar het ziekenhuis.

Simpson stierf in de helikopter op weg naar het ziekenhuis. Hij zou zijn gestorven aan de hitte, uitputting en alcohol. Tommy Simpson werd 29 jaar oud.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button