Sport

Pete Sampras behaalt zevende titel op Wimbledon

Pete Sampras behaalt zevende titel op Wimbledon
Pete Sampras behaalt zevende titel op Wimbledon

9 juli 2000 – De Amerikaanse tennisser Pete Sampras behaalde zijn zevende enkelspeltitel op het gras van Wimbledon, door in de finale te winnen van Patrick Rafter in vier sets; 6-7 7-6 6-4 en 6-2.

Pete Sampras won Wimbledon voor het eerst in 1993, 1994 en 1995 en vervolgens tussen 1997 en 1999 opnieuw driemaal achter elkaar. In 1996 werd hij in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere winnaar Richard Krajicek.

De als eerste geplaatste Sampras kende in de eerste ronde geen problemen, maar in de twee wedstrijden erna wel een set afstaan. In de vierde ronde tegen Björkman won hij opnieuw in straigth sets. In de kwartfinale had Sampras echter veel moeite met zijn landgenoot Jan-Michael Gambill. Dit kwam mede door een scheenblessure waar hij het gehele toernooi al last van had. Met behulp van fysiotherapie en pijnstillers kon Sampras toch de weg naar de finale doorzetten en vervolgens de titel veroveren.

Met het winnen van Wimbledon in 2000 vestigde Pete Sampras een nieuw record. Het was zijn zevende overwinning op het heilige gras en zijn dertiende grand slam zege.

Documentaire over Wimbledon met officiële films vanaf 1968 en perfecte beelden van de BBC.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button