Sport

Duitsland wint WK voetbal 1954

4 juli 1954 – In plaats van de gedoodverfde favoriet Hongarije werden de Duitsers wereldkampioen door na een uitzichtloze achterstand toch de finale in het Berne Wankdorf stadion met 3-2 te winnen.

Gastland Zwitserland en Oostenrijk zorgden in de kwartfinale voor een doelpuntenfestijn waarbij Oostenrijk aan het langste eind trok: 7-5.

Hongarije kwam in de finale door zowel Brazilie als Uruguay met 4-2 te verslaan. Duitsland schakelde in de halve finale Oostenrijk uit, dat later brons pakte.

Hongarije, dat in hetzelfde toernooi de Duitsers al met 8-3 had vernederd, stond in de finale al na 8 minuten met 2-0 voor. Tien minuten later wisten de Duitsers weer op gelijke stand te komen. Rahn scoorde in de 84ste minuut de winnende treffer, terwijl twee minuten voor tijd nog een Hongaarse treffer wegens buitenspel werd afgekeurd.