Sport

Drama van Le Mans: 82 doden door crash

Drama van Le Mans: 82 doden door crash
Drama van Le Mans: 82 doden door crash

11 juni 1955 – De Mercedes-Benz 300 SLR, bestuurd door Pierre Levegh, vloog na een kleine botsing met een andere auto het publiek in. Hierbij kwamen 82 mensen om het leven en raakten meer dan honderd toeschouwers gewond.

De race in Le Mans is een van de beroemdste races van het jaar. Het is tevens de grootste en oudste autorace ter wereld. Het circuit is 13,65 km lang en het is de bedoeling om in 24 uur zo veel mogelijk ronden te rijden.

De race in 1955 had een dramatische afloop. Na iets meer dan twee uur gereden te hebben, raakte Pierre Levegh de auto voor hem, waardoor hij op een beschermingswal gelanceerd werd. Op deze wal vloog de auto nog tientallen meters over de kop. Door de immense snelheid, raakten ook allerlei grote autodelen los en vlogen in het publiek. Het motorblok werd ook gelanceerd en schoot als een kanonskogel door de toeschouwers. Tot overmaat van ramp vatte de auto vlam, het vuur zorgde samen met de rondvliegende auto-onderdelen voor de dood van 82 toeschouwers en Pierre Levegh zelf.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button