Spoorwegen

Frontale treinbotsing bij Hinton eist 23 levens

Frontale treinbotsing bij Hinton eist 23 levens
Frontale treinbotsing bij Hinton eist 23 levens

8 februari – Door een fout van een machinist botste een zware goederentrein vol op een . Met 23 doden als gevolg werd de een van de dodelijkste spoorwegongevallen ooit in .

Het vond plaats vlakbij het plaatsje Hinton tussen de Canadian National Railway goederentrein en de VIA Rail passagierstrein. De machinist van de goederentrein miste een aantal stopsignalen en kwam hierdoor op hetzelfde spoor als de goederentrein.

De dramatische botsing vond plaats rond 08.40 uur. Het gewicht en de kracht van de goederentrein was veel groter dan die van de passagierstrein, waardoor de eerste paar coupés van de passagierstrein volledig verwoest werden.

Na de bleek er diesel uit een van de locomotieven te lekken, waarna er uitbrak en een aantal coupés in vlam zette. Er brak grote paniek uit onder de passagiers, die aan het vuur wilden ontsnappen.

In de passagierstrein kwamen 21 mensen om het leven bij het drama, waaronder de twee bestuurders van de . Van de goederentrein kwamen ook de twee bestuurders om het leven.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button