Spoorwegen

Dugald treinramp leidt tot inferno en 31 doden

Dugald treinramp leidt tot inferno en 31 doden
Dugald leidt tot en 31

1 september 1947 – De machinisten van een trein met vakantiegangers negeerde een signaal, wat leidde tot een frontale met een andere trein. Na de brak er een enorme brand uit, maar liefst 31 mensen stierven.

De trein uit Minaki had een vertraging opgelopen van meer dan anderhalf uur toen ze station Dugald om 21.44 uur naderden. De machinist kreeg de order om op een zijspoor te gaan om een andere trein te laten passeren.

De machinist negeerde echter dit signaal, waardoor er een frontale botsing met een Supercontinental ontstond. De trein was wegens de beperkingen in de slechts van hout gebouwd en werd verlicht door gaslampen.

De crew van de trein stierf door de frontale botsing, de rest van de slachtoffers vielen door het inferno dat na de crash uitbrak. Alleen de laatste twee coupés waren wel van staal, hier overleefden alle passagiers de .

Onderzoek wees uit dat de ramp was ontstaan door het negeren van de orders. Het feit dat de Supercontinental zijn lichten uithad terwijl hij bij het station wachtte, maakte dat de machinist de trein niet had gezien. Het ongeluk leidde in tot een verbetering van de regels.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button