Reizen

Ervaar ultieme vrijheid met een camper

Wellicht ben je al aan het rondkijken voor de zomervakantie en het aanbod is enorm, dit maakt het boeken niet altijd even eenvoudig. Wordt het een all inclusive vakantie in Turkije, een kampeervakantie in Frankrijk of wellicht kies je voor een reis met een camper?

Het reizen met een camper heeft ontzettend veel voordelen en steeds meer mensen kiezen voor een avontuurlijke vakantie waarbij ze een camper huren. Een vakantie met een camper kan ontzettend leuk zijn en in dit artikel kun je lezen waarom dit wellicht een geschikte vakantie voor jou is?

Het ultieme gevoel van vrijheid

Het eerste grote voordeel van een campervakantie is het ultieme gevoel van vrijheid. Overal kun je gaan en staan met een camper. Kom je langs een mooie plek dan parkeer je de camper en blijf je een nachtje. Er zijn in Europa heel erg veel campings en vaak ook bepaalde plekken waar je gratis of tegen een kleine vergoeding met je camper mag staan.

Luxe kamperen

Een moderne camper is tegenwoordig uitgerust met allerlei luxe. Denk aan een complete keuken, toilet met soms zelfs een douche en het is vaak ook voorzien van vaste bedden. Met een camper ben je wel aan het kamperen maar je hoeft niet in te leveren op luxe, je hebt je eigen kleine huisje op wielen. Ook is het fijn dat je veel van je eigen spullen van huis mee kunt nemen, denk ook aan bepaalde boodschappen.

Luxe kamperen

Ook leuk met kinderen

Een reis met een camper staat garant voor een avontuurlijke vakantie en dit is met kinderen ook heel erg leuk om te doen. Het voordeel is ook dat kinderen achterin aan tafel kunnen zitten waardoor ze onder het rijden zichzelf heel goed kunnen vermaken. Op een camping is vaak ook van alles te doen voor kinderen en kunnen ze gemakkelijk vriendjes maken, terwijl jij geniet van de rust.

Een camper huren

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven waar je een camper kunt huren, dit kan in Nederland maar je kunt ook bijvoorbeeld een Camper huren in Zweden of een Camper huren in Schotland. Dit is bijvoorbeeld handig als je veel van een land wilt zien maar niet te veel tijd kwijt wilt hebben aan het reizen erheen. Het voordeel van het huren van een camper is dat je vaak een nieuw model meekrijgt en de prijs is vaak inclusief verzekeringen en pechhulp.

Geen speciaal rijbewijs nodig

Voor de meeste campers die je kunt huren of kopen, heb je geen speciaal rijbewijs nodig. Met een B rijbewijs mag je namelijk een camper besturen met een totaalgewicht van 3500 kilo (inclusief personen en bagage) en een maximum van 8 personen. De meeste campers die verkrijgbaar zijn komen niet over dit gewicht heen.

Hierboven staan genoeg redenen om eens te overwegen met een camper op vakantie te gaan. Je weet in ieder geval zeker dat je een avontuurlijke vakantie gaat ervaren die je nooit meer gaat vergeten.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button