Politiek

Herbert Hoover benoemd tot president van de Verenigde Staten

Herbert Hoover benoemd tot president van de Verenigde Staten
Herbert Hoover benoemd tot president van de

1929 – Na zijn functie als van Handel werd Hoover in 1928 de presidentskandidaat van de Republikeinen. Hij won de en werd daarmee de 31e president van de Verenigde Staten.

Toen Herbert Hoover benoemd werd tot presidentskandidaat riep hij: “Wij zijn hier in de Verenigde Staten dichterbij de overwinning op armoede dan elk ander land ooit in de geschiedenis van de wereld." Hij wilde de bevolking stimuleren bij te dragen aan de economische groei en iedere maand een bedrag te investeren in aandelen.

De beurskrach op Wallstreet zorgde er echter voor dat de economie instortte en Hoover als president aan het begin stond van de Grote Depressie. Hij kondigde na de krach aan dat hij de uitgaven in balans wilde houden en de belastingen wilde verlagen, maar daarnaast verhoogde hij de invoerrechten op 20.000 producten.

De verhoogde invoerrechten en het inperken van de hoeveelheid geld in de vrije omloop, uit vrees voor inflatie, werden later gezien als grote blunders. Tegenstanders van Hoover noemden hem een wrede en gevoelloze president en het gevolg was een zware nederlaag bij de verkiezingen van . Franklin Delano Roosevelt nam op 4 maart het roer over.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button