Misdaad

Seriemoordenaar Charles Ng veroordeeld tot de doodstraf

Seriemoordenaar Charles Ng veroordeeld tot de doodstraf
Seriemoordenaar Charles Ng veroordeeld tot de doodstraf

11 februari – De van oorsprong Chinese Charles Chi-Tat Ng werd tot levenslang veroordeeld voor het plegen van 12 moorden. Het proces was het duurste ooit in de geschiedenis van de staat Californië.

Charles Ng werd op geboren in Hong Kong. Zijn vader misbruikte hem en in zijn tienerjaren raakte Ng van het rechte pad. Hij werd van verschillende scholen gestuurd en voor winkeldiefstal. Hij werd naar gestuurd, maar al snel werd hij ook daar weggestuurd. Uiteindelijk kwam Charles in de terecht.

Na kort te hebben gestudeerd meldde Ng zich aan bij de marine. Hier hield hij het ook niet langer dan een jaar vol. Hij werd betrapt op diefstal van wapens en kreeg een gevangenisstraf van 14 jaar. Hij zat er slechts iets meer dan één van uit, voordat hij werd vrijgelaten.

In 1983 ontmoette hij Leonard Lake met wie hij de moorden pleegde. Ze mishandelden hun slachtoffers en zetten dit op film. Toen Lake werd voor wapenbezit, pleegde hij zelfmoord. Toen de politie het huis onderzocht vond men menselijke resten, waarna Charles Ng naar Canada vluchtte.

Hij werd daar op 6 juli 1985 opgepakt voor winkeldiefstal. Hij verzette zich hevig en schoot onder meer een politie agent neer. Hij kreeg 4,5 jaar gevangenisstraf in Canada, maar werd uiteindelijk door de autoriteiten overgedragen aan de Verenigde Staten, waarna hij ter dood werd veroordeeld.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button