Misdaad

Moord Marianne Vaatstra opgelost

Moord Marianne Vaatstra opgelost
Moord Marianne Vaatstra opgelost

18 november 2012 – De vermoedelijke dader van de moord op Marianne Vaatsra, Jasper S. werd opgepakt nadat hij zelf zijn DNA had afgestaan. De moord werd po 1 mei 1999 gepleegd en tot de resultaten van DNA onderzoek kon men geen dader aanwijzen.

Marianne Vaatstra werd op zestienjarige leeftijd verkracht en vermoord. Ze werd vlakbij Veenklooster gevonden. Zij was op dat moment van Kollum naar haar huis in Zwaagwesteinde onderweg. De recherche vermoedde dat de dader afkomstig was van het nabij gelegen asielzoekerscentrum. Er werden in totaal 12 aanhoudingen verricht, maar men kon geen sluitend bewijs vinden. Er werd van meer dan 900 mensen DNA afgenomen. Peter R. de Vries besteedde meermalen aandacht aan de moord op Marianne Vaatstra, maar ook hij kon de dader niet achterhalen.

Op 29 september 2012 begon men met een grootschalig DNA-onderzoek om via verwantschap het aantal potentiele daders sterk te verkleinen. Meer dan 8000 mannen, die in een straal van 5 kilometer van plaats delict woonden leverden hun DNA vrijwillig in. Onder hen zat ook de dader, waardoor er een bijna 100% match ontstond.

Jasper S., een boer die enkele kilometers van de plaats van de moord woonde, werd opgepakt op 18 november 2012. Het duurde tot 6 december alvorens hij de moord bekende. De man, inmiddels 45 jaar, zou leiden aan dissociatief geheugenverlies, waardoor hij zich niets meer van zijn daden kon herinneren.

Share

Gerelateerde artikelen

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button