Misdaad

Bendeleider en schrijver Tookie Williams geexecuteerd

Bendeleider en schrijver Tookie Williams geexecuteerd
en Tookie Williams geexecuteerd

1 2005 – Ondanks dat voormalig bendeleider Tookie Williams altijd beweerde onschuldig te zijn en meermalen genomineerd werd voor de Nobelprijs voor de vrede werd hij geëxecuteerd door middel van een injectie.

Stanley Tookie Williams was sinds lid van de Crips, een bende in Los Angeles. Zijn doel hiermee was het tegengaan van andere bendes, om zo de straten van Los Angeles veilig te maken. Echter, naar eigen zeggen groeide de bende uit tot iets wat ze eigenlijk wilden bestrijden.

In 1979 zou Williams betrokken zijn geweest bij twee overvallen, waarbij vier mensen vermoord waren. Hij werd hiervoor veroordeeld tot de doodstraf, ondanks het feit dat hij altijd volhield onschuldig te zijn.

In de gevangenis hield ‘Tookie’ zich bezig met het schrijven van kinderboeken. Hierin nam hij stelling tegen het bendeleven en geweld. In 2004 zorgde hij voor een vredesverdrag tussen de Bloods en de Crips, wat een einde maakte aan een van de bloedigste bende-oorlogen. Hij werd een aantal keer genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede.

Ondanks dit alles zag gouverneur Arnold Schwarzenegger geen reden om Williams gratie te verlenen. Williams werd iets na middernacht middels een dodelijke injectie ter dood gebracht.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button