Entertainment

Jeff Buckley verdronken

Jeff Buckley verdronken

29 mei 1997 – Nadat Jeff Buckley voor zijn opnames een korte duik in een rivier nam, verdronk hij door de gevaarlijke onderstroom. De muzikant, waarvan later bleek dat hij aan een manische depressie leed, werd slechts 30 jaar oud.

Jeffrey Scott Buckley werd in op 1 1966 als zoon van singer- Tim Buckley. Ook zijn moeder had een muzikale achtergrond, waardoor de muziek er bij Buckley met de paplepel ingegoten werd.

In bracht Jeff Buckley twee albums uit, waarvan ‘Grace’ het meest bekend werd. De jaren hierna ging hij de wereld over om het album te promoten. In 1997 begon hij aan een nieuw album.

De opnames voor het album liepen voorspoedig, maar omdat Buckley nog niet geheel tevreden was laste hij een pauze in. Een dag voordat de opnames weer zouden beginnen, nam Buckley een duik in de Wolf River Marina in Memphis.

Na een tijdje was Buckley verdwenen, waarschijnlijk verdronken door een sterke onderstroom. Een week later werd zijn lichaam gevonden en de autopsie wist een einde te maken aan de geruchten over .

Jeff Buckley scoorde in Nederland één hit, met het nummer Hallelujah, een cover van Leonard Cohen.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button