Bouwwerken

Vasco de Gama-brug geopend

Vasco de Gama Brug
Vasco de Gama-brug geopend

29 maart 1998 – De brug met een lengte van 17.185 meter werd geopend vlak voor Expo’ 98 in Lissabon begon. De Vasco de Gama-brug werd vernoemd naar de Portugese ontdekkingsreiziger die 500 jaar eerder de zeeroute naar India ontdekte.

De brug werd met zijn lengte van ruim 17 kilometer de langste brug van Europa. Het verbindt het noorden van Lissabon met de zuidelijke oever van de rivier de Taag. De bouw van de Vasco da Gama-brug werd gefinancierd door een private onderneming, die middels tol de investering terugverdient.

Na opdracht ging eerst 18 maanden aan onderzoek vooraf voordat de bouw begon. De brug kan windsnelheden tot 250 kilometer per uur weerstaan. De brug is zo lang dat er zelfs met de kromming van de aarde rekening gehouden diende te worden. De bouw van de brug zelf duurde ook 18 maanden. Er werkten 3300 mensen tegelijkertijd aan het enorme project.

De Vasco da Gama-brug was onderdeel van Expo ’98, de wereldtentoonstelling waarvoor bijvoorbeeld ook het Oceanarium gebouwd werd.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button