AlgemeenWonen & Lifestyle

Kunnen katten en vissen samenleven? Tips om je kat en vis veilig te houden

Veel mensen denken dat katten en vissen niet samen kunnen leven, maar niets is minder waar. Door slechts een paar kleine aanpassingen bij jou in huis door te voeren, kunnen katten en vissen daadwerkelijk goed met elkaar samenleven. Hoe je dit het beste aan kunt gaan pakken? Je leest het in dit artikel.

Zorg voor een aquarium met een deksel, dus zonder een open bovenkant

Het begint allemaal met het veiliger maken van de plek voor de vissen, want heb je al een keer gekeken naar het aquarium dat op dit moment bij jou in huis staat? Op het moment dat je een klassieke kom hebt, met een open bovenkant, dan is het de hoogste tijd om deze te gaan vervangen. Voor wat voor soort model je dan moet gaan? Kies in plaats daarvan voor een aquarium met een gesloten bovenkant. Hierdoor weet je altijd zeker dat de pootjes van je kat de vissen niet kunnen vangen. 

Zet het aquarium neer op een veilige plek in huis

Heb je een aquarium gevonden met een gesloten bovenkant? En dus de eerste stap genomen om vissen en katten beter met elkaar te kunnen laten leven? Daarna is het de hoogste tijd om goed te kijken naar de plek in huis waar je het aquarium neer gaat zetten. Eén ding is altijd een echte must. Ga altijd op zoek naar een veilige plek in huis waar je het neer kunt zetten. Je kunt daarbij denken aan die ene grote kast, op een dressoir of in een kamer waar de kat niet is toegestaan. Je voorkomt daardoor gevaarlijke situaties en dat je kat gekke fratsen gaat vertonen. Dat is misschien wel het belangrijkste van alles.

Zet het aquarium neer op een veilige plek in huis

Zorg altijd voor meer dan genoeg afleiding voor je kat

Volgende stap? Investeer in de leukste accessoires voor je kat. Het is enorm belangrijk dat er in de loop van de dag meer dan genoeg afleiding is en dat je kat natuurlijk lekker kan spelen. Een kwalitatief goede krabpaal is daar een erg goed voorbeeld van. Gelukkig is er online meer dan genoeg aanbod te vinden waar je jouw kat de hele dag mee kunt blijven vermaken. Voor zowel kittens als voor volwassen katten, is er volop keus. 

Kortom, katten en vissen kunnen prima samenleven. Het is hierbij belangrijk om voor het juiste aquarium te kiezen en deze op de juiste plek te plaatsen. Daarnaast is het goed om je kat te kunnen vermaken. Ga je binnenkort ook aan de slag met deze tips?

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button