Algemeen

Gijzeling Rembrandttoren

Gijzeling Rembrandttoren
Gijzeling Rembrandttoren

11 maart 2004 – Na al een jaar bij diverse instanties te hebben geprotesteerd tegen breedbeeldtelevisies, gijzelde de man een aantal medewerkers in de Rembranddtoren. Later pleegde hij zelfmoord.

De gijzelnemer probeerde al meer dan een jaar bij allerlei instanties te protesteren tegen de productie en verkoop van breedbeeldtelevisies. Blijkbaar kreeg hij hier weinig tot geen reactie op, waarop hij besloot tot een gijzeling.

Gewapend met een pistoolmitrailleur, een handvuurwapen met munitie en een explosieve stof drong hij rond 09.30 uur het gebouw binnen. Hij hield 18 mensen onder schot, maar liet later op de dag 6 vrouwen en 2 mannen gaan.

De man had dezelfde dag een fax naar een aantal media gestuurd, waarin hij vermeldde dat hij protesteerde tegen breedbeeldtelevisies. Hij verzette zich tegen ‘de manipulatie door de verkopers van breedbeeld-tv’s’.

Hij had tevens pamfletten bij zich die erop duidden dat de man dacht dat hij in het Philipskantoor was. Philips was echter een paar maanden verhuisd naar een ander gebouw. In het toilet schoot de man later twee kogels door zijn hoofd waarna hij overleed.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button