AlgemeenWonen & Lifestyle

De beste waterbestendige vloeren voor de zomer? Ontdek ze nu!

Wanneer het mooi weer is en jij een gezellig huis hebt met een beetje tuin, of zelfs een riante tuin, dan is niets fijner als openslaande deuren, een pool of zwembad in de tuin. De kans dat je water op je vloer in huis hebt staan is nog groter als je kinderen hebt. Je kent het wel, vanaf 20 graden buitentemperatuur is het volop waterpret met waterpistool, waterbommetjes, of ze zetten de sproeier aan, rennen door het natte gras en pakken vervolgens een ijsje uit de vriezer, natuurlijk op blote, natte voeten terwijl de druppels van de zwemkleding ervan afspatten. De beste reden om voor een waterbestendige vloer te kiezen. Trouwens kunnen naast kinderen ook de hond of kat er wat van, eigenlijk iedereen die zomaar druipend van het water van buiten naar binnen loopt. Met een waterbestendige vloer is het 1x dweilen en de boel is weer aan kant.

Welke vloeren zijn bestand tegen water?

Gelukkig heb je hier veel keuze. De meest populaire vloer die prima tegen water kan is de pvc vloer. Met pvc is je keuze makkelijk, want er zijn prachtige houtlook en steenlook pvc planken verkrijgbaar. Of wat dacht je van pvc tegels die op een echte terrazzo vloer lijken? Super trendy, én waterbestendig, mooier en makkelijker kan het niet! Dat is een reden om zo’n prachtige pvc vloer op de hele begane grond te laten leggen. Dan krijg je een supermooi geheel, en ook je keuken en woonkamer zijn gewapend tegen spetters, ook al is het geen water maar wijn. Omdat er zoveel mooie pvc vloeren zijn, wil je misschien wat hulp bij het kiezen van je waterbestendige vloer. En is het niet jouw favoriete klus om een vloer te leggen? Dan kan je dat ook door de vakmensen van de woonwinkel Bussum laten doen, wel zo fijn. En dezelfde vakmensen denken ook met je mee, stel er is een ondervloer nodig of de vloer moet geëgaliseerd worden. Hier kan je dus echt op bouwen. Zo weet je zeker dat jouw waterbestendige vloer er strak in ligt, met plinten, dus tot in de puntjes afgemonteerd.   

Volop-voordeel-met-een-waterbestendige-vloer

Zachte waterbestendige vloer

Naast pvc is er ook een waterbestendige vloer die ook nog eens heerlijk zacht voelt aan je bloten voeten. Wat dacht je van vinyl, deze vochtbestendige vloer is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Zo sla je meerdere vliegen in een klap. Want je hoort het gestamp op de vinylvloer bijna niet, de zachte laag van de vinylvloer heeft namelijk een dempend effect. Hierdoor is geluid minder hard en zo profiteren ook jouw oren van de waterbestendige vloer, te gek!

Heb je nog meer inspiratie nodig? Wat dacht je van een betonlook vloer die waterbestendig is. En ook nog eens tegen beschadigingen kan – zoals Marmoleum! Ook een prachtige optie voor als je een vloer zoekt die heel veel kan hebben. Marmoleum lijkt heel erg op een echte gietvloer, maar je hebt niets te maken met betonmolen, wegbikken van een oude vloer of storten van een nieuwe laag waar je dagen niet op kan lopen. Een waterbestendige Marmoleum vloer leg je snel en makkelijk in je woning, en hij is ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Zo heb jij er geen omkijken naar, en hoef je alleen de spetters weg te halen van je vloer. Bovendien ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig, want Marmoleum wordt geproduceerd van natuurlijke materialen, voor een kleine ecologische voetafdruk, ook al is die nat. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een waterbestendige vloer bij jou in huis? Laat je dan inspireren en adviseren! 

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button