AlgemeenZakelijk

Bouwprofessionals zijn hard nodig in de (nabije) toekomst

Schreeuw om goede vakmensen uit de bouw

Het is je vast niet ontgaan dat we in Nederland te maken hebben met een flinke woningnood. Veel mensen, voornamelijk starters, hebben niet de financiële middelen om een huis te kunnen kopen en komen op een lange wachtlijst bij de inschrijving voor een huurwoning. Om aan de vraag te voldoen moeten er de komende jaren bijna een miljoen woningen worden bijgebouwd. Deze uitdaging zal niet binnen tien tot twintig jaar zijn opgelost. Hier liggen dus gouden kansen voor jongeren die aan het begin van hun carrière staan of mensen die zich willen laten omscholen tot vakman in de bouw. Zeker nu is gebleken dat, in vergelijking met een paar decennia geleden, jongeren niet automatisch meer kiezen voor een opleiding in de bouw. Maar voor degenen die dat wel doen ligt er een verzekerde toekomst in het verschiet. Een toekomst in de bouw die goed betaalt en waar de doorgroeimogelijkheden voor het oprapen liggen. Heb je dus ‘gouden handen’ en een goed stel hersens? Dan hoef je je geen zorgen te maken over je maatschappelijke toekomst.

Baangarantie

Baangarantie

Volgens het EIB (Economisch Instituut voor de Bouw) zijn er in de komende tijd 30.000 nieuwe mensen nodig om te kunnen voldoen aan de vraag naar nieuwe woningen. En dat is een serieuze opgave. Is er onder jongeren te weinig animo voor de bouw, dan komen de vakmensen uit de zij-instromers. Mensen die door ontslag een andere baan zoeken of door digitalisering overbodig zijn geworden, laten zich onder andere omscholen tot een baan in de bouw. Dat houdt voor hen een baangarantie in die tot het pensioen blijft voortduren. Desnoods bij verschillende werkgevers of opdrachtgevers.

Is er in die tijd dan nog stééds vraag naar goed opgeleide vaklui, dan zijn buitenlandse arbeidskrachten de laatste optie. Dat wil niet zeggen dat deze mensen nú al niet kunnen solliciteren. Iedereen die in de EU woont mag ook overal in de EU werken. Voor iedere professional, man of vrouw, staan er interessante vacatures in de bouw open. Voor jou liggen er hier misschien dé kansen van je leven.

Centerpoint

Het zijn vandaag de dag ook met name de jongeren die inzien dat hun toekomst meer ligt in de bouwkunde en civiele techniek. Misschien willen ze al lang het ouderlijk nest verlaten maar beseffen dat dat niet kan door het tekort aan woningen. Anderen weten dat zij en hun kinderen gaan wonen in een land dat steeds meer te maken krijgt met de gevolgen van klimaatverandering. Degenen met technisch inzicht, en die dat kunnen vertalen naar de juiste uitvoering, zullen aan de wieg staan van civiel- en bouwkundige veranderingen die Nederland leefbaarder maken. Als jij dat bent, dan is een adviesgesprek met Centerpointadvies een prima startpunt. Wil je je direct oriënteren, dan is de pagina met alle vacatures in de bouw een prima begin. Ben je er uit wat je wilt, dan is een gesprek aanvragen met de specialisten van Centerpoint een logische vervolgstap. Zij begeleiden je verder naar de volgende stap in je carrière.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button