Algemeen

5 interessante feitjes over mannelijke masturbatie die je niet weet

Elke man masturbeert wel eens, dat weet iedereen. Toch zijn er veel feitjes over mannelijke masturbatie die je waarschijnlijk nog niet weet. In dit artikel noemen we ze!

Vermindert stress

Misschien lijkt dit feitje niet te kloppen, maar toch is mannelijke masturbatie daadwerkelijk een stressverlichter. Er zijn dan ook een aantal mannelijke seksuele stoornissen die mogelijk door stress komen en dus voorkomen kunnen worden door te masturberen. De wetenschap achter dit feit is dat wanneer mannen een orgasme krijgen, het lichaam de neiging heeft om Oxytocine af te geven, een feel-good hormoon. Zowel bij mannen als vrouwen resulteert Oxytocine in een vermindering van stress.

Vermindert risico op prostaatkanker

Dit is een veel voorkomende seksuele stoornis bij mannen en volgens onderzoek uitgevoerd door de Harvard Medical School is bewezen dat mannelijke masturbatie bij mannen ouder dan vijftig jaar het risico op het krijgen van prostaatkanker verlaagt. Een masturbator gebruiken verbetert namelijk de gezondheid van de prostaat bij mannen. Masturbatie wordt echter ook in verband gebracht met een verhoogd risico op het krijgen van prostaatkanker voor mannen op jonge leeftijd.

Vermindert risico op hartaanval

Uit recente onderzoeken blijkt dat mannen die zo nu en dan een orgasme ervaren minder risico lopen op een hartaanval. Dit heeft bovendien de neiging om een beschermende invloed te hebben op het mannelijke hart. Tegenwoordig maken veel mensen zich zorgen om hun cardiovasculaire gezondheid en daarom doe je er als man goed aan om regelmatig te masturberen.

Vermindert risico op hartaanval

Verbetert beweeglijkheid van sperma

De beweeglijkheid en kwaliteit wordt beter door mannelijke masturbatie, zo blijkt uit de resultaten van meerdere studies. Orgasme en ejaculatie vóór de eigenlijke geslachtsgemeenschap ontladen namelijk de aanhoudende spermacellen in mannelijk sperma. Tijdens geslachtsgemeenschap wordt het sperma die tijdens het orgasme geëjaculeerd wordt hierdoor beter. Het sperma is dus van een hogere kwaliteit, wat ervoor zorgt dat je meer kans maakt om je vrouwelijke partner te bezwangeren.

Voorkomt een veelvoorkomend penisprobleem

Prostatorroe is een mannelijke seksuele stoornis waarbij de penis zaadvocht afscheidt terwijl mannen urineren. Dit probleem ontstaat door gecumuleerd zaadvocht in de mannelijke geslachtsklieren. Met name mannen die afzien van seks en masturbatie vanwege religieuze en/of persoonlijke redenen kunnen last krijgen van prostatorroe. Ejaculatie zou ervoor moeten zorgen dat deze vloeistoffen vrijgegeven worden, maar dat gebeurt dus niet. Daardoor komen ze juist vrij tijdens het plassen. Je kunt prostatorroe echter voorkomen door regelmatig te masturberen als man.

Share

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button