Yaounde treinramp eist 120 mensen in Kameroen

Yaounde treinramp eist 120 mensen in Kameroen

Yaounde eist 120 mensen in

1998 – Nadat er een trein met olie ontspoorde, stroomde er een mensenmassa toe om een graantje van de olie mee te pikken. Echter, een sigaret zorgde voor een immense vuurbal die maar liefst 120 mensen doodde.

De transporttrein was vertrokken uit de olievelden en was op weg naar de hoofdstad Yaoundé, waar de olie verwerkt zou worden of naar de kust verscheept zou worden voor export.

In de morgen kwam de trein aan in de voorsteden van Yaoundé, waar hij tegen door onbekende oorzaak tegen een andere trein botste. De trein ontspoorde, maar niemand raakte echt gewond.

Er kwam olie uit de tankers gelopen, wat een groot aantal mensen lokte die wat wilden opvangen om te kunnen verkopen. Een van deze mensen rookte een sigaret, maar liet deze vallen in de olie. Het vuur volgde het spoor terug naar de tankers, waarna een enorme vuurbal ontstond die bijna alle mensen in de omgeving direct doodde.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar het vuur was zo sterk dat het nog uren duurde voordat ze deze onder controle kregen. De autoriteiten kwamen uiteindelijk met een dodental van 120, maar liefst 130 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen met ernstige brandwonden.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*