Sabotage leidt tot Palo Verde treinramp

Sabotage leidt tot Palo Verde treinramp

Sabotage leidt tot Palo Verde treinramp

1995 – Als een wonder overleed slechts een persoon nadat vier treincoupés van een brug in een droge rivierbedding vielen. De rails waren gesaboteerd, maar er werd nooit achterhaald door wie.

De rails waren uit positie gemanoeuvreerd, maar nog bij elkaar gehouden door draden zodat het circuit niet doorbroken werd. Hierdoor kreeg de aanstormende trein geen waarschuwing dat er iets mis was met het spoor.

De Amtrak Sunset Limited trein met een paar honderd passagiers aan boord ontspoorde, waarna vier coupés van de brug afvielen in een droge rivierbedding. Alleen Mitchell Bates, een bewaker van de slaaptrein, overleed bij de crash en 78 mensen raakten gewond.

Er werden vier briefjes bij de plek des onheil gevonden, met kritiek op de ATF en de FBI en ondertekend door ‘Sons of the Gestapo’. Hieruit werd geconcludeerd dat de spoorlijn was gesaboteerd en de zoektocht naar de daders ving aan.

De saboteurs werden nooit gevonden en er werd later door de FBI gedacht dat de ‘Sons of the Gestapo’ slechts een masker was van een ontevreden spoorwegwerker die door de briefjes de onderzoekers op een verkeerd spoor wilde brengen.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*