Dramatisch treinongeval in Londen eist 35 levens

Dramatisch treinongeval in Londen eist 35 levens

Dramatisch treinongeval in Londen eist 35 levens

– Na een fout in de signaalboxen botsten drie treinen op elkaar in zuid-west Londen. Met 35 slachtoffers en meer dan honderd gewonden werd het een van de meest dodelijke ongelukken van .

De machinist van de trein uit Basingstoke naar Waterloo zag een signaal voor hem plotseling veranderen van groen naar rood, zonder de gebruikelijke oranje kleur ertussen. Hij stopte zijn trein bij de volgende post en belde daar naar de signaalman van station Clapham.

Deze verzekerde hem ervan dat er niets aan de hand was en dat hij zijn weg kon vervolgen. Op het moment dat de machinist ophing, werd de trein van achteren geramd door een trein uit Poole.

De laatste trein kantelde een beetje, waarbij er een derde botsing plaatsvond met een zojuist passerende trein vanuit station Clapham. Een vierde trein die het drama naderde, kon nog net op tijd remmen en kwam slechts 60 meter van de trein uit Poole tot stilstand.

De ramp had plaats rond 08.00 uur toen het erg druk was. Leerlingen van nabijgelegen Emanuel School kwamen de passagiers te hulp, en redden hierdoor het leven van velen. Bij het drama kwamen 35 mensen om het leven.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*