Dodelijk treinongeluk op Lewisham spoorlijn

Dodelijk treinongeluk op Lewisham spoorlijn

Dodelijk treinongeluk op Lewisham spoorlijn

– Vlakbij het treinstation St Johns in Lewisham, ten zuiden van London, kwamen door een ernstig treinongeluk 90 mensen om het leven. Ook raakten er nog eens 173 mensen gewond. Het was op dat moment het derde ernstigste treinongeluk in Groot Brittannie.

Het was erg mistig op het moment van het ongeluk, waardoor veel treinen vertraging hadden opgelopen of waren geannuleerd. Op het moment dat de Bulleid Pacific 34066 een vertraagde trein wegsleepte , botste deze combinatie frontaal op de Electric Multiple Unit, die ook een vertraagde trein aan het wegslepen was. Dit gebeurde op de Over Bridge, een brug met maar één spoorlijn. Door het instorten van de brug, met daarop twee overvolle treinen, liep het dodenaantal hoog op.

De machinist had twee keer een voorafgaand stopsignaal gemist. Op het moment dat de machinist het laatste rode stopsignaal zag was hij niet meer in staat om te remmen. De machinist werd aangeklaagt voor meervoudige moord, hij werd echter vrij gesproken. Hij overleed een jaar later.

De tijdelijke brug die werd geplaatst om het treinverkeer weer op gang te helpen, was tientallen jaren later nog steeds in gebruik.

Share


Vakantie boeken? Boek bij de Nederlands sprekende eigenaar zonder extra kosten!

Laat wat van je horen

*